Društvo slovenskih animatorjev

Žanr: kompilacija kratkih animiranih filmov
Dolžina: 42 minut

Izvirni naslov (leto): Miniserija Muri (2013, 2017, 2018)
Režija: Boris Dolenc in Jernej Žmitek
Scenarij: Sandra Ržen, Boris Dolenc in Jernej Žmitek
Država: Slovenija
Distribucija v Sloveniji: Društvo slovenskega animiranega filma

Dobro znani junaki iz knjige o Mačku Muriju bodo v popolnoma prenovljeni podobi zavzeli veliko platno trboveljskega kina in v povsem novih hudomušnih zapletih nasmejali gledalce vseh starosti.

Kompilacija je sestavljena iz 4 filmov.

Rojstni dan (10 minut)
V Mačjem mestu je dan kot vsak. Vsaj tako se zdi, ko si maček Muri zjutraj pomane oči. Pokrtači si mačjo suknjo in se odpravi na zajtrk v gostilno Pri veseli kravi. Tam mu točajka Liza pripravi kozarec toplega kravjega mleka in mačji kruh od peka. Kmalu pride učeni maček Miki in Muriju pove, da je danes pravzaprav zelo poseben dan …

Sprehod (11 minut)
Danes je Murijev srečen dan. Maco bo peljal na kosilo. Mu lahko kdo prekriža načrte? Mogoče nagajivi ropar Čombe? Ah, ne! Njemu sta vendar vedno za petami zvita policaja Mucelj in Macelj. Kajne?

Kosilo (11 minut)
Muri je Maci obljubil, da jo pelje na kosilo. Vendar… “Pri Črnemu mačku straši!” vpije Žane, najboljši kuhar v Mačjem mestu. Muri in prijatelji se pogumno odpravijo na lov za skrivnostnim duhom. Maci pa že pošteno kruli v želodčku …

Tekma (11 minut)
Danes je dan za pravi nogometni derbi med NK Mucki in Mačkoni. Če v golu stoji obilni Čombe, je zmaga praktično zagotovljena. No, načrte Muckom tokrat prekriža prebrisani Falot, novi kapetan NK Mačkoni. Pa bodo njegove ukane dovolj za zmago?

Skip to content