Posebni gost: Dušan Kastelic (SI)

Kratka biografija:

Rodijo ga pred petinpetdesetimi leti v Trbovljah.

Kot suho in bolehno dete ni bil sposoben nadaljevati družinske tradicije in postati rudar. Zato se je izšolal za učitelja. Kmalu se je izkazalo, da ni dovolj pameten za učitelja…

…in tako je postal animator.

Za svoje delo je prejel nagrado Prešernovega sklada za leto 2019.

Celica (The Box)

Celica je natrpana z čudnimi, ploskoglavimi bitji. Njihovo življenje je dolgočasno in žalostno. Nekega dne sredi te celice začne rasti majhen deček! Ta deček je zelo živahen in nagajiv – povsem drugačen od svojih ploskoglavih sostanovalcev. Starejši kot postaja deček, bolj gre ploskoglavcem na živce.

Dokler jim nekega dne dobesedno ne zraste preko glave …

Film je bil predvajan na več kot 150 festivalih po svetu in je prejel +več kot 50 nagrad. Film je prejemnik nagrade Prešernovega sklada za leto 2019.

Perkmandeljc

Videospot za ansambel Orlek. Eden prvih 3D-animacij v Sloveniji. Doživel je tudi mednarodno priznanje. Prikazan je bil na festivalih Sundance, Siggraph, Ars Electronica …

Animatorjeva animirana avtobiografija

Ob prikazu filma “Perkmandeljc” na festivalu Sundance, je bila zahteva festivala, da se avtorji predstavijo občinstvu s kratkim filmom. Tako je nastal ta animirani film, ki je bil kasneje uspešno prikazan tudi na drugih festivalih.

Čikorja an’ kafe

Film narejen po pesmi Iztoka Mlakarja. Gre za prvi film, ki je bil dejansko namenjen prikazovanju na festivalih (prejšnja dva sta se tam znašla bolj po naključju). Film je bil predvajan na več kot 200 festivalih in je prejel več kot 20 nagrad.